Öppet protokoll

Konfigurera Open Protocol

  1. Välj en styrenhet i arbetsytan Anläggningsstruktur .

  2. Öppna fliken Virtuell station.
    Översikten över virtuella stationer visar en lista med virtuella stationer för den styrenhet som har valts. Listan är tom om inga virtuella stationer har skapats.

  3. Dubbelklicka på en virtuell station för att öppna en befintlig konfiguration eller klicka på Lägg till för att skapa en ny konfiguration för en virtuell station.

  4. Klicka på Konfigurera i menyn Protokoll.

  • Konfigurationen Open Protocol för en virtuell station kan användas för att aktivera eller inaktivera kommunikation via Öppet protokoll mellan en virtuell station och integratören, som är en del av fabrikens styrutrustning.

    Vid Open Protocol används samma fabriks-Ethernet-anslutning på styrenheten som används för konfigurering eller för att leverera åtdragningsresultat.

    Varje virtuell station identifieras med ett portnummer. För varje virtuell station med öppet protokoll måste ett portnummer anges i fältet Port.

  • Om Open Protocol används för att välja uppgiften styr Inställningar för frånkoppling de åtgärder som tas när kommunikation mellan den virtuella stationen och klienten bryts:

    • Ingen: Om systemet förlorar anslutningen till Open Protocol-klienten vidtas ingen åtgärd vidtas och den valda uppgiften kommer att fortsätta med normal drift.

    • Ta bort uppgiftens tilldelning: Om systemet förlorar anslutningen till Open Protocol kommer den valda uppgiften avmarkeras men verktyget blir inte låst.

      • Om ett fel uppstår i Open Protocol avslutas den pågående åtdragningen och uppgiften avslutas. Den aktuella uppgiften avmarkeras från den virtuella stationen.

      • Om ett kommunikationsfel uppstår avslutas den pågående åtdragningen och uppgiften avslutas. Den aktuella uppgiften avbryts men avmarkeras inte från den virtuella stationen.

    • Lås verktyg aktivt högt: Om systemet förlorar anslutningen till Open Protocol kommer verktyget att låsas.

      • När anslutningen till Open Protocol återställs kommer verktyget att fortsätta vara låst. För att fortsätta normal drift måste verktyget låsas upp med MID 0043 (Aktivera verktyg) eller IO-signalen Huvudupplåsning.

      • Uppgiften kommer inte att avmarkeras när alternativet Lås verktyg har valts.

    • Lås alltid verktyg: Om systemet förlorar anslutningen till Open Protocol kommer verktyget att låsas, oavsett om den uppgift som används väljs via Open Protocol eller inte.

      • När anslutningen till Open Protocol återställs måste Åtdragningsprogram och Sekvensuppgift att väljas för att fortsätta normal drift.

      • När anslutningen till Open Protocol återställs kommer verktyget att fortsätta vara låst. För att fortsätta normal drift måste verktyget låsas upp med MID 0043 (Aktivera verktyg) eller IO-signalen Huvudupplåsning.

  • Inställningen för Äldre räknare registrerar alla åtdragningar i en sekvens och skickar denna siffra till sekundära system. Du aktiverar denna inställning genom att ställa Använd äldre räknare till .

  • SoftPLC-index används för att kartlägga var i det delade minnet kommandona för Open Protocol ska skrivas. Standardvärdet är 1, men det är möjligt att skriva in värden mellan 1 till 6.

     

Eftersom standardvärdet för SoftPLC-index alltid är 1 och ingen kontroll utförs för att se om det fortfarande används finns det en risk att du kan konfigurera systemet så att samma index konfigureras flera gånger när virtuella stationer läggs till. Om detta sker kommer SoftPLC inte kunna avgöra den Virtuella station som olika MID kommer ifrån.