Vermijd ongelukken bij het gebruik van de machine

Draag altijd een slagvaste veiligheidbril om de egen te bescheren.

Scheid de werkplekken door tussen de werkstations schermen aan te brengen.

Alvorens het gereedschap te gebruiken, controleer of de veiligheidsgrendel van de inlaatklep (indien aanwezig) goed werkt en of het gereedschap stopt bij het loslaten van de trekker.

Verwijder de boorkopsleutels en moersleutels onmiddellijk na gebruik.

Om verwondingen door het aanraken van inzetgereedschap te vermijden, de machine van de luchttoevoer loskoppelen bij het demonteren van het gereedschap of het uitvoeren van een instelbewerking.

Pas op voor uw handen, haar, kleding en juwelen – blijf altijd zo ver mogelijk verwijderd van draaiende delen en scherpe kanten.

Richt de luchtleiding nooit op uzelf of op een ander.

Gebruik een klem of een bankschroef om het werkstuk gedurende de bewerking vast te houden.

Boor voor met een iets grotere diameter dan de kerndiameter van de laatste boor om de verspaningssnelheid te vergroten en de reactiekracht te minimaliseren op het moment dat de boor door het werkstuk heen gaat.

Sta altijd stevig en in evenwicht op uw voeten – wees altijd op uw hoede voor een onverwachte reactie of het breken van het gemonteerde gereedschap.

Gebruik een zijhandgreep om de statische reactiekracht en plotselinge reacties op te nemen op het moment dat de boor door het werkstuk heen gaat, in het bijzonder bij het boren van gaten van meer dan 6,5 mm in metaal.

Voor boren met zware voeding altijd de zijhandgreep of de reactiestang tegen een vast punt houden. Het door de spindel uitgeoefende koppel is hoog en kan een arm of been breken wanneer de spindel in het gat wordt getrokken of plots klem komt te zitten.

Ga bij het boren in onbekende zones en wanden uiterst voorzichtig te werk. Let op voor verborgen gas-, water- en elektrische leidingen.

Laat onmiddellijk de trekker los als de energietoevoer wordt onderbroken.

Leg een machine die niet wordt gebruikt aan de kant zodat het risico op toevallig starten of dat andere mensen verwond raken door het gemonteerde gereedschap tot een minimum wordt teruggebracht.