Undgå ulykker når maskinen anvendes

Forebyg tab af synet - bær altid slagfast øjenbeskyttelse.

Isolér arbejdsplatsen ved at anvende afskærmninger mellem arbejdsstederne.

Inden anvendelse af det mekanisk drevne værktøj kontrolleres, at en eventuel sikkerhedspal fungerer, og at værktøjet stopper, når kontakten slippes.

Fjern patronnøgler og skruenøgler efter brug.

For at undgå skader ved berøring af roterende isatte værktøjer – tag lufttilførslen fra værktøjet, når isatte værktøjer skal udskiftes eller justeres.

Pas på hænder, hår, tøj og smykker – Hold god afstand til roterende dele og skarpe kanter.

Vend aldrig luft mod dig selv eller andre.

Brug skruetvinge eller skruestik til at fastholde arbejdsemnet under arbejdet.

Forbor med et lidt større bor end kærnediameteren på det endelige bor, for at øge produktiviteten og mindske reaktionskraften, når boret går igennem.

Sørg for altid at stå sikkert og i balance – stå hele tiden parat til at reagere på pludselige værktøjsreaktioner eller brud på isatte værktøjer.

Brug støttehåndtag til at optage statiske reaktionskræfter og pludselige reaktioner, når boret går igennem, specielt når der bores huller på over 6,5 mm i metal.

Ved borearbejder med tunge, drejende emner, skal støttehåndtag eller reaktionsstang altid lægges an mod et fast punkt. Spindelens drejningsmoment er højt og kan brække en arm eller et ben, som kommer i vejen eller griber fat.

Ved boring i ukendte områder og vægge, bør man gå yderst forsigtigt frem. Vær på vagt over for skjulte gas-, vand- eller el-ledninger.

Hvis energiforsyningen afbrydes, skal man øjeblikkelig slippe kontakten.

Når maskinen ikke er i brug, bør den lægges til side på en sådan måde, at faren for utilsigtet start eller beskadigelse af andre personer med det indsatte værktøj mindskes mest muligt.