A gép használata közben kerülje a baleseteket

A látásvesztés megelőzése érdekében - mindig viseljen a ütésálló szemvédőt.

Kerítse el a munkaterületet a munkaállomások közé helyezett korlátokkal.

A szerszám használata előtt ellenőrizze, hogy a fojtószelep biztonsági zára (ha van) működik, és, hogy az eszköz a kapcsoló kioldása esetén leáll.

A használat után azonnal távolítsa el a tűzőkulcsokat és csavarkulcsokat.

A behelyezett forgó alkatrész megérintésének elkerülése érdekében – a behelyezett mellékeszköz cseréjekor vagy bármely beállítási művelet során szüntesse meg a szerszám levegő ellátását.

Vigyázzon a kezeire, hajára, ruhájára és ékszereire – mindig tartsa távol őket a forgó alkatrészektől és vágóélektől.

Soha ne irányítsa a levegőt önmaga vagy más személyek felé

A művelet során használjon satut a munkadarab rögzítésére.

Készítsen a végső furat magátmérőjénél kicsivel nagyobb előfuratot ezzel megnövelheti az anyageltávolítás sebességét és csökkentheti az áttöréskor fellépő reakcióerőt.

Mindig tartsa meg a megfelelő távolságot és egyensúlyt – úgy álljon, hogy legyen felkészülve a szerszám váratlan mozgásaira, illetve a behelyezett mellékeszköz esetleges törésére.

Egy támaszfogantyú segítségével az áttöréskor ellenállhat a statikus reakcióerőnek és a hirtelen reakciónak, különösen, ha fémet fúr és a furat 6,5 mm-nél nagyobb.

Kemény anyagok fúrásakor a fúró támaszfogantyúját, illetve ellentartó rúdját mindig fix ponton kell tartani. A forgatónyomaték nagy, és megszorulás vagy megakadás esetén eltörheti a kart vagy a lábat.

Ha ismeretlen területet vagy falakat fúr, akkor különös óvatossággal járjon el. Ügyeljen a rejtett gáz-, víz- és elektromos vezetékekre.

Ha az áramellátás megszűnik – azonnal nyissa ki a fojtószelepet.

Ha nem használja a gépet, akkor oldalra fektetve tárolja úgy, hogy minimális legyen a véletlen elindítás veszélye, és senkit ne veszélyeztessen a behelyezett mellékeszköz.