Kompenzace skutečného úhlu

Určité nástroje mohou detekovat a měřit otáčení nástroje během utahování. Pokud se nástroj během utahování otočí, měření úhlu nemusí být správné. To může mít za následek nesprávné utažení, pokud je pohyb nástroje příliš velký. Pro odchylky v rámci zadaných limitů může controller tato otočení kompenzovat a provádět správná utažení.

Na každou virtuální stanici je dispozici další licenční funkce.

Je-li otáčení nástroje během utahování mimo zadané limity, utahování se přeruší a zobrazí se hlášení NOK. Doplňková informace zní Překročení limitu pohybu nástroje.

Limity kompenzace skutečného úhlu

Parametr

Popis

Výchozí

Limit záporného úhlu

Definuje maximální záporné otáčení nástroje. Pokud dojde k překročení hodnoty, utahování je přerušeno a je nahlášena chyba. Vyjadřuje se v číselné hodnotě úhlu.

Povoleno, hodnota nastavena na -30 stupňů

Limit kladného úhlu

Definuje maximální kladné otáčení nástroje. Pokud dojde k překročení hodnoty, utahování je přerušeno a je nahlášena chyba. Vyjadřuje se v číselné hodnotě úhlu.

Povoleno, hodnota nastavena na +30 stupňů

STB nástroje nemají schopnost měření pohybu nástroje. Je-li Kompenzace skutečného úhlu nastavena na Zapnuto, zobrazí se chybová zpráva Neplatný program utahování společně s doplňkovou informací Nástroj tuto funkci nepodporuje.