TurboTight

TurboTight är standardstrategin för dragning och den är konstruerad att utföra en mycket snabb och ergonomisk dragning baserad på verktygets högsta varvtal (verktygets maxvarvtal). Strategin har två alternativ:

  • Snabb prog, kräver endast att Målmoment ställs in för att utföra dragningen.

  • Manuell, som gör att användaren kan konfigurera flera åtdragningsparametrar.

För att undvika risken för oväntade ryck i slutet av åtdragningen, när du använder åtdragningsstrategin TurboTight, se till att aktivera Tid-övervakning.

Ställ in Max tidsgräns för att minska oönskade ryck vid slutet av åtdragningen när du använder åtdragningsstrategin TurboTight.

Max tidsgräns är aktiverat som standard, men du måste ställa in relaterade värden. I åtdragningsfasen ska Vinkelgräns ställas in på Från nergängning klar.
Ställ in Tid max. så lågt som möjligt, utan att stoppa normal åtdragning. I nergängningsfasen ska momentet för Nergängning klar ställas in så att det löser ut när momentet börjar öka.

Beroende på förbandets egenskaper, t.ex. om förbandet är mycket styvt eller mycket mjukt, kan det krävas en annan strategi än TurboTight för dragning.

TurboTight är inte tillgänglig för Joint Control (Förbandskontroll).

Finkalibrera TurboTight-strategin

Åtdragningsstrategin TurboTight visar målmoment, och resultatet kan vara under eller över målvärdet. Den viktigaste parametern för åtdragningsstrategin TurboTight är varvtalet. Det går att hålla maxvarvtal vid de flesta nergängningar, men om alla/vissa nergängningar överskrids ska du sänka varvtalet i små steg. Moment vid nergängning klarR används inte för att reglera åtdragningen, utan endast för beräkning av gränsvärden och resultat.