Tre steg

Trestegsstrategin lägger till ett lossningssteg mellan det första och sista steget för att övervinna korttidseffekter för sättning på grund av ingjutning och minska spridning i förspänningen. Detta används ibland för att ställa in förbandet. Detta kan vara användbart i till exempel förband med många angränsande ytor, och har större effekt på nya delar än på återanvända, på grund av att ytor jämnas till, vilket minskar ingjutning.

Inställning av förbandet görs genom åtdragning av första steget till ett givet moment, Första moment, och sedan lossa belastningen genom att vrida muttern en specificerad Inställningsvinkel och därefter dra åt muttern på nytt till sitt Målmoment eller sin Målvinkel.

Målmomentet kan vara lägre än det vridmoment som uppnås under det första steget efter nedgängning. För att målmomentet ska vara lägre än det första momentet, ställ in målmoment (Åtdragningsparametrar > Åtdragningstillstånd > Slutsteg > Målmoment) till ett värde lägre än Första moment (Åtdragningsparametrar > Åtdragningstillstånd > Första steg > Första moment).

Om Vinkel används som ett mål i åtdragningsprogrammet, mäts Målvinkeln från läget i slutet av lossningssteget (konditionering).

Uppförande av Mät vinkel på, och Mät vinkel till

Max momentvärde och Värde vid högsta moment mätt under Resultatutvärdering för Mäta moment vid och Mäta vinkel mot, respektive, representerar de högsta värden som uppmätts över hela åtdragningen. Detta innebär att om Målmomentet är inställt lägre än det Första momentet, kommer Resultatutvärderingsvärdet att vara högre än slutvärdet. För att visa åtdragningens slutvärde, bör både Mät moment på och Mät vinkel till vara inställda på Värde vid avstängning.

Parameter

Beskrivning

Standardvärde

Första moment

Moment under första steget.

80% av målmomentet

Första varvtal

Verktygets varvtal under första steget.

50% av verktygets högsta varvtal

Inställningsvarvtal

Verktygets varvtal under inställningssteget.

50% av verktygets högsta varvtal

Inställningsvinkel

Vinkel att vrida hylsan under inställningssteget.

180°

Finkalibrera trestegsstrategin

När det första målet har uppnåtts och inställningssteget påbörjas kommer verktyget att göra ett omedelbart stopp och ändra riktning innan det fortsätter med det sista steget. Detta inställningssteg kan behöva finkalibreras för att förbättra ergonomin för handhållna verktyg.