Monitorování tlaku vzduchu, signál RE S1

Indikační pneumatické montážní nástroje poskytují pneumatický signál oznamující prostřednictvím výkyvu tlaku vzduchu, které části utahovacího cyklu nástroj dosáhl.

V řídicí jednotce RE se po dosažení určitých úrovní tlaku spustí časovače.

Úroveň tlaku 1 (P1) spouští časovač kontrolující, zda utahovací cyklus není příliš krátký.

Úroveň tlaku 2 (P2) spouští časovač kontrolující čas od okamžiku uvolnění spojky do okamžiku, kdy obsluha uvolní spouštěcí tlačítko, aby bylo jisté, že není příliš krátký.

Řídicí jednotka měří rozdíl tlaku nad motorem.

Je nutno poznamenat, že systém neměří moment! Pravidelnou kontrolu instalovaného momentu / momentového výstupu je nutno provádět samostatně.

Řídicí jednotka RE kontroluje tlak ve vedení vzduchu. Jedním z nejběžnějších problémů v systémech vedení vzduchu jsou výkyvy tlaku. Pokud tlak příliš poklesne, nástroj se může zastavit a/nebo moment nebude správný. Řídicí jednotka RE vyšle v případě přílišného poklesu tlaku signál.

Řídicí jednotka RE upozorní obsluhu, pokud zaznamená:

  • chybějící spojovací prvky,

  • předčasné vypnutí nástroje,

  • stržené závity,

  • zkřížené závity

  • opakovaná utažení,

  • pokles přívodu vzduchu.

Tlak vzduchu uvnitř nástroje se měří malou hadičkou (viz Volitelné příslušenství – Sada pro signál RE) a převádí se na digitální signál. Tento signál se zpracovává v řídicí jednotce RE. Řídicí jednotka RE poskytuje obsluze okamžitou vizuální a zvukovou zpětnou vazbu, zda utahování proběhlo v pořádku (OK), či nikoli (NOK).

Další informace viz leták 9833 1358 01.