Aanhaalkoppel instellen

Voor een correcte en veilige werking moet de schroevendraaier het juiste aanhaalkoppel op de schroefverbinding toepassen. Controleer het toegepaste koppel van de verbinding en het aanhaalkoppel dat aan de verbinding toegekend is.

Met de Torque Analyser ACTA 4000 van Atlas Copco, plus een inline roterende omvormer van gewenste grootte zoals de IRTT, kunt u het koppel controleren (zie fig. en onze algemene catalogus).

Wijzig de spanning van de koppelingsveer met behulp van de afstelschijf en de bijgeleverde sleutel om het aanhaalkoppel in te stellen. Stop de sleutel in de opening aan de voorkant. Om het aanhaalkoppel te verhogen draait u de afstelsleutel rechtsom. Stel het koppel altijd op een voorkeurstand in (telkens anderhalve slag van de sleutel). Als het koppel te hoog is, hoort u geen klikgeluid van de koppeling en gaat de groene LED niet branden, maar de motor wordt wel uitgeschakeld.

Om de schroefverbinding niet te beschadigen, is het raadzaam met een laag koppel te beginnen. Zie onderdelenlijst voor het koppelbereik van de koppelingsveren.

Stel het koppel niet hoger in dan het aanbevolen maximum, want dat leidt tot een incorrecte werking en snellere slijtage.