Kiristysmomentin asetus

Tarkan toiminnan ja turvallisuuden vuoksi ruuvinvääntimen kiristysmomentti on säädettävä oikeaksi suhteessa ruuviliitokseen. Tarkista nyt käytössä olevan liitoksen kiristysmomenttilukema ja liitokselle ilmoitettu kiristysmomentti.

Kiristysmomentin tarkistamiseen sopivia laitteita ovat Atlas Copcon Torque Analyser, ACTA 4000 sekä sopivan kokoinen suora, pyörivä suureenmuutin, kuten esimerkiksi IRTT (ks. kuvaa ja pääluetteloamme).

Kiristysmomenttia säädetään muuttamalla kytkinjousen jännitystä mukana toimitetun säätölevyn ja avaimen avulla. Sijoita avain etuosassa olevaan reikään. Säätöavainta on käännettävä myötäpäivään kiristysmomentin lisäämiseksi. Lopeta säätö aina ”pitoasentoon” (avaimen kunkin 1,5 kierroksen päässä). Jos vääntö säädetään liian suureksi, kytkimestä ei kuulu napsahdusääntä eikä vihreä diodivalo syty, mutta moottori sammuu.

Ruuviliitoksen vaurioitumisen estämiseksi suositetaan käynnistämistä alhaisella kiristysmomentin säädöllä. Katso kytkinjousien momenttialue varaosaluettelosta.

Älä säädä momenttia korkeimman suosituksen yli, koska tämä johtaa väärään toimintaan ja tavallista nopeampaan kulumiseen.