Monitorovanie tlaku vzduchu, RE-signál S1

Pneumatické montážne nástroje s vykazovaním poskytujú pneumatický signál, ktorý indikuje, ktorú časť uťahovacieho cyklu nástroj dosiahol, prostredníctvom kolísania tlaku vzduchu.

V poli RE-Ovládač sa po dosiahnutí určitých hladín tlaku spustia časovače.

Hladina tlaku 1 (P1) spustí časovač, ktorý kontroluje, či uťahovací cyklus nie je príliš krátky.

Hladina tlaku 2 (P2) spustí časovač, ktorý kontroluje čas uplynutý od uvoľnenia spojky až dovtedy, kým operátor neuvoľní spúšť. Tým sa zaistí, že nie je príliš krátky.

Ovládač meria rozdielový tlak nad motorom.

Upozorňujeme, že systém nemeria moment! Pravidelná kontrola inštalovaného/výstupného momentu nástroja sa musí vykonávať zvlášť.

RE-Ovládač kontroluje tlak vo vzduchovom potrubí. Jedným z najčastejších problémov vo vzduchových potrubných systémoch je kolísanie tlaku. Ak tlak klesne príliš nízko, nástroj sa môže v dôsledku preťaženia zastaviť a/alebo moment nebude správny. Ak tlak klesne príliš nízko, RE-Ovládač vydá signál.

RE-Ovládač upozorní operátora, keď zistí:

  • Vynechané upevňovacie prvky

  • Predčasné vypnutie nástroja

  • Strhnuté závity

  • Krížový závit

  • Spätné nárazy

  • Pokles v zásobovaní vzduchom

Tlak vzduchu vnútri nástroja sa meria cez malý otvor (pozri Voliteľné príslušenstvo – Súprava RE-Signálu) a konvertuje na digitálny signál. Tento signál sa spracúva v RE-Ovládači. RE-Ovládača poskytuje okamžitú vizuálnu a akustickú odozvu operátorovi o tom, či uťahovanie bolo OK alebo NOK.

Bližšie informácie nájdete v letáku 9833 1358 01