Övervakning lufttryck, RE-signal S1

Tryckluftsverktyg med rapporteringsfunktion är utrustade med en pneumatisk signal som indikerar vilken fas av åtdragningscykeln verktyget har nått med hjälp av variationer i lufttrycket .

I RE-styrenheten utlöses timers när vissa trycknivåer uppnås.

Trycksnivån 1 (P1) startar en timer som kontrollerar att åtdragningscykeln inte är för kort.

Trycksnivån 2 (P2) startar en timer som kontrollerar att tiden som tas från när kopplingen har släppts till när operatören släpper utlösaren för att säkerställa att den inte är för kort.

Styrenheten mäter differenstryck över motorn.

Observera att systemet inte mäter vridmoment! Regelbunda kontroller av verktygets installerade moment/vridmoment måste göras separat.

RE-styrenheten kontrollerar tryckluftssystemet. Ett av de vanligaste problem i tryckluftsystemen är variationer i lufttrycket. Skulle trycket falla för mycket kan verktyget fastna och/eller momentet kommer att inte vara korrekt. RE-styrenheten skickar en signal om trycket faller för mycket.

RE-styrenheten varnar operatören när den upptäcker:

  • Missade fästelement

  • För tidig verktygfrånslag

  • Strippade gängor

  • Kryssgängning

  • Omdragning (Rehit)

  • Fall i luftförsörjningen

Lufttrycket inuti verktyget mäts genom en liten slang (se Extra tillbehör - RE-Signal-sats) och omvandlas till en digital signal. Signalen behandlas i RE-styrenheten. RE-styrenheten ger omedelbar visuell och ljudåterkoppling till operatören om åtdragningen var OK eller inte OK.

För ytterligare information se 9833 1358 01.