TurboTight

TurboTight je predvolená stratégia uťahovania a je navrhnutá na vykonávanie veľmi rýchlych a ergonomických uťahovaní, založených na maximálnej rýchlosti nástroja (Max. rýchlosť nástroja). Táto stratégia má dve možnosti:

  • Rýchle programovanie, ktoré vyžaduje nastaviť len Požadovaný moment na vykonanie uťahovania.

  • Manuálne, povoľuje užívateľovi nakonfigurovať viacero parametrov uťahovania.

Na minimalizovanie rizika neočakávaného trhnutia na konci uťahovania pri použití stratégie uťahovania TurboTight nezabudnite aktivovať časové monitorovanie.

Na minimalizovanie rizika neočakávaného trhnutia na konci uťahovania pri použití stratégie uťahovania TurboTight nezabudnite nastaviť Max. časový limit.

Max. časový limit je predvolene aktivovaný, je však nutné nastaviť súvisiace hodnoty. V štádiu uťahovania nastavte Uhlový limit na Od zaskrutkovanie dokončené.
Nastavte Čas max. čo najnižší, bez zastavenia normálneho uťahovania. V štádiu zaskrutkovania nastavte Uťahovací moment zaskrutkovanie dokončené tak, aby sa spustil, keď sa uťahovací moment začne zvyšovať.

V závislosti od vlastností spoja, napríklad ak je spoj veľmi stuhnutý alebo veľmi mäkký, môže byť potrebná iná stratégia uťahovania ako TurboTight.

TurboTight nie je dostupný pre reguláciu spojení.

Doladenie stratégie TurboTight

Stratégia uťahovania TurboTight ukazuje na požadovaný moment a výsledok môže byť nad alebo pod požadovanou hodnotou. Najdôležitejším parametrom pre stratégiu uťahovania TurboTight je rýchlosť. Pri väčšine uťahovaní je možné udržať maximálnu rýchlosť, ale ak sa všetky/niektoré uťahovania prekročia, znížte rýchlosť v malých krokoch. Uťahovací moment zaskrutkovanie dokončené sa nepoužíva na ovládanie uťahovania, ale len na výpočet limitov a výsledkov.