Trojstupňová

Trojstupňová stratégia pridá stupeň uvoľnenia medzi prvým a záverečným stupňom, aby predišla krátkodobému relaxačnému efektu kvôli uchyteniu a znížila predpínací rozptyl. Niekedy sa to používa na úpravu spoja. Môže to byť užitočné, napríklad, pri spojoch s mnohými priľahlými povrchmi a bude mať väčší vplyv na nové diely ako na tie opätovne použité, kvôli vyhladzovaniu povrchov, čo znižuje uchytenie.

Úpravu spoja vykonáte utiahnutím prvého stupňa na daný moment, Prvý moment,a potom uvoľnite zaťaženie otáčaním matice o stanovený Uhol úpravy a následným utiahnutím matice na jeho Požadovaný moment alebo Požadovaný uhol.

Požadovaný moment môže byť nižší než moment, ktorý sa dosiahol počas prvého stupňa zaskrutkovania. Aby bol požadovaný moment nižší než prvý moment, nastavte požadovaný moment (Parametre uťahovania > Stupeň uťahovania > Záverečný stupeň > Požadovaný moment) na hodnotu nižšiu ako prvý moment (Parametre uťahovania > Stupeň uťahovania > Prvý stupeň > Prvý moment).

Ak sa pri programe uťahovania používa uhol, požadovaný uhol sa meria pozície na konci stupňa uvoľnenia (úprava).

Správanie Zmerať moment pri a Zmerať uhol na

Maximálna hodnota momentu a Hodnota momentu na vrchole nameraná podľa hodnotenia výsledkov pre Zmerať moment pri a Zmerať uhol na, obe predstavujú najvyššie hodnoty namerané počas celého uťahovania. To znamená, že ak je požadovaný moment nastavený na nižšiu hodnotu ako prvý moment, hodnota výsledku hodnotenia bude vyššia ako konečná hodnota. Aby ste si dokázali pozrieť záverečnú hodnotu uťahovania, obe Zmerať moment pri a Zmerať uhol na by mali byť nastavené pri vypnutí na Hodnotu.

Parameter

Popis

Predvolená hodnota

Prvý moment

Moment počas prvého stupňa.

80 % z požadovaného momentu

Prvá rýchlosť

Rýchlosť nástroja počas prvého stupňa.

50 % z max. rýchlosti nástroja

Rýchlosť úpravy

Rýchlosť nástroja počas stupňa úpravy.

50 % z max. rýchlosti nástroja

Uhol úpravy

Uhol na otočenie objímky počas stupňa úpravy.

180°

Doladenie trojstupňovej stratégie

Pri dosiahnutí prvého cieľa a zadania stupňa úpravy, nástroj okamžite zastaví a vráti sa skôr, ako bude pokračovať so záverečným stupňom. Tento stupeň úpravy môže byť potrebný na vylepšenie ergonómie ručných nástrojov.