Översyn

Service får enbart utföras av kvalificerad personal som har tillgång till serviceanvisningen och/eller har genomgått serviceutbildning för Tensor-verktyg.

Den elektriska motorn är en förseglad enhet som inte under några omständigheter får öppnas av någon annan än Atlas Copco Industrial Technique AB!

Om du anser att elmotorn är defekt eller i behov av service ska hela motorenheten återsändas till Atlas Copco Industrial Technique för utbyte.

För motorer som öppnats av någon annan än Atlas Copco Industrial Technique kommer ingen service att utföras.

Översyn och förebyggande underhåll rekommenderas med jämna intervall en gång per år eller senast efter 250 000 åtdragningar, beroende på vilket som inträffar först. Service kan behöva göras oftare om maskinen används för tunga uppgifter. Om maskinen inte fungerar korrekt måste den omedelbart tas ur drift för besiktning.

Använd alltid specialverktyget 4080 0848 80 vid isärtagande av vinkelhuvud och växlar, (två serviceverktyg krävs).

Översyn för modeller med litet huvud (-SH): Översyn och förebyggande underhåll rekommenderas regelbundet, en gång per år, eller efter maximalt 100 000 åtdragningar, beroende på vilket som inträffar först. Tätare förebyggande underhåll kan behövas vid höga moment, hög produktivitet eller lång åtdragningstid. Om maskinen inte fungerar korrekt ska den omedelbart tas ur drift och inspekteras.