Indstilling af tilspændingsmoment

For nøjagtig funktion og sikkerhed skal skruetrækkerens tilspændingsmoment være indstillet korrekt i forhold til forskruningen. Kontrollér momenttallet for den aktuelle samling og det tilspændingsmoment. der tilføres samlingen.

Atlas Copco’s Torque Analyser, ACTA 4000, plus en in-line rotarerende transducer i den korrekte størrelse, så som IRTT, er velegnede instrumenter til kontrol af tilspændingsmomentet, (se fig. samt vort hovedkatalog).

Tilspændingsmomentet justeres ved at ændre spændingen for koblingsfjederen ved hjælp af justeringsskiven og den medfølgende nøgle. Sæt nøglen i hullet i skruetrækkerens forreste del. Justeringsnøglen skal drejes højre om (med uret) for at forøge tilspændingsmomentet. Afslut altid justeringen i en ”låsestilling” (placeret for hver 1,5 omdrejning af nøglen). Hvis det indstillede moment er for højt, høres der ikke noget klik fra koblingen, og den grønne LED tændes ikke, men motoren stopper.

For at hindre, at skruetrækkeren bliver beskadiget, anbefales det at indstille omdrejningsmomentet lavt. For koblingsfjederens momentområde, se reservedelslisten.

Undlad at justere momentet over det anbefalede maksimum, da dette vil medføre fejlfunktion og hurtigere slid.